14 Temmuz 2012 Cumartesi

BİTKİ DÜŞMANI - PAMUKLU / UNLU BİTLER


               Hemen hemen çoğu bitkide bulunan ama sonradan fark edilen ve baş edilmesi zor olan bir zararlıdır, pamuklu bit.  Erken müdahale edilmezse bitkinizi strese sokabilir. 


Mum çiçeğinde pamuklu bit


    Küpelide pamuklu bit




                Pamuklu bitler hava sirkülesi olmayan nemli yerlerde fazla çıkar. Havadar ortamda olsalar bile yan yana sıkışık olan bitkilerin gövdelerinde, yaprak altlarında, yaprak ile gövdenin birleştiği yerlerde sıkça rastlanabilir.







                Erken müdahaleler de önlem almak ve mücadele etmek kolaydır. Elinizde kulak temizleyiciler ile pamuklu bitleri temizleyebilirsiniz. Ama geç kalınan müdahaleler daha zordur. Ev yapımı yada kimyasal olan ilaçları düzenli kullanmak gerekecektir. Anlık ilaçlayıp kurtulamıyorsunuz, birkaç gün sonra yumurtadan yenileri çıkıyor. Sayılar çok olduğunda ilaç, birkaç tane olduklarında bir kürdan yada ince ağızlı herhangi bir malzeme ile temizlemeyebilirsiniz.


Ev yapımı ilaç tarifi,
1 litre su
10 ml alkol
20-25 gr toz sabun yada bulaşık deterjanı


Kimyasal olarak ise,


Böceksiz günleriniz olması temennisi ile …

2 yorum:

  1. Abdüssamet bu bilgiler çok güzel, benim komuşumun hoyası bu bitler yüzünden mahvolmuş, bana daha önce ulaşsaydı yardımcı olacaktım ama malesef kaybetmiş güzelim hoyayı hemde çiçekler vardı :( Bilgiler çok güzel teşekkürler, her zaman uğrayacağımız bir blog olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Doğrudur abla. Amacım en pratık cozumlerı sunmak. Burada yayınlanan her konu tecrübe edildikten / kazanıldıktan sonra paylaşılmaktadır.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil

BİTKİYE DAİR HERŞEY