23 Ağustos 2012 Perşembe

ALG SOLÜSYONU


ALG SOLÜSYONU
Ürünün ideal rengi koyu yeşildir. Koyu yeşil renge büründükten sonra su ile karıştırılır ve yaprak/ kökten direk sulama ile uygulama yapılır. Kullanmadan önce kök bölgesine uygulanacak organik gübreleme ile daha fazla yarar sağlanabilir.

Bakımı
Ürün plastik şişelerde, direk güneş ( bu süre yaz aylarında 3-4 saat ) ile temas eden ortamlarda ve su sıcaklığının 35 dereceyi geçmeyecek ortamlarda olmalıdır. Mevcut solüsyona her 10 günde bir düzenli olarak 15-15-15 ve iz element gübresi verilmedir. Gübre oranı 10 litre su için 1 çay kaşığıdır. Gübrelerin verilme şekli bugün iz elementi verdiyseniz 5 gün sonra 15-15-15 gübresini verin. Böylece her iki gübreyi 5 günde bir gübre uygulaması yapmış olursunuz. Kış şartlarında ise suyun sıcaklığı 15 derecenin altına düşmemelidir.

Çoğaltılması
Mevcut solüsyonunuz koyu yeşil renge büründükten sonra veya dip kısmında 3-4 cm yoğun bir tabaka oluştuğunda su ekleyip çoğaltma vakti geldi demektir. Yani sadece su renginin koyulaşmasını beklemeyin. Su eklemeden önce mevcut solüsyonu iyice çalkalayın ve hâkim renk yarı yarıya azalana kadar su ekleyin ve çalkalayın. Yaklaşık 1 gün sonra standart bakımını uygulamaya devam edin. Üretim boyunca ağzı kapalı ortamlarda üretilmelidir. Aksi halde diğer organizmaların oluşma riski ortaya çıkabilir.

Kullanımı
Solüsyon koyu yeşil renk ya da dip kısmında cm lik tabaka oluşturduktan sonra iyice çalkalanır. Her 40 litre suya, 1 litre solüsyon eklenir ve çalkalanır.   Kullanıma hazır olan solüsyon bitkiye yapraktan püskürterek ve/veya kök bölgesini dökerek uygulanır. Kök kısmına uygulamadan önce kullanılacak organik gübre üzerine uygulamayı yapmak daha yararlı olacaktır. Her 15 günde bir düzenli uygulayın.

Amaç
Bitki toprağında mevcut olan yararlı organizmaların sayısını arttırarak mevcut olan gübreyi bitkinize en iyi şekilde bünyesine alması için uygun hale getirir. Düzenli kullanıldığında verimde artış sağlar.


uzun süre karanlıkta olan alg ( alttaki ), yarı gölge alanda 2 gün sonraki hali ( üstteki )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİTKİYE DAİR HERŞEY